arrow facebook instagram snapchat search twitter
Skip to content

Vinkkejä huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämiseen

Lumeista monet opiskelevat joko lukiossa tai korkeakoulussa, joten halusimme koota muutaman vinkin luistelun ja opiskelun tasapainoiseen yhdistämiseen näin syksyn alkuun.

Vinkki #1 – Käytä kalenteria

Monet meistä ovat aktiivisia kalenterin käyttäjiä, jotta voimme varmistaa, että ehdimme tekemään kaikki kiireelliset asiat ja muistamme jättää aikaa palautumiselle. Kalenteriin kannattaa jokaisen jakson alussa merkitä kaikki kokeet, palautukset, deadlinet ja muut tärkeät päivämäärät. Näin saat hyvän kuvan siitä, mitä tulevat viikot pitävät sisällään ja pystyt jakamaan työtaakkasi tasaisesti koko jakson ajalle. Kisakaudella pystyt tarvittaessa sopimaan opettajien kanssa päällekkäisyydet hyvissä ajoin, kun tiedät mitä lähiaikoina on tapahtumassa.

Jaksokohtaisen suunnittelun lisäksi jokainen viikko kannattaa suunnitella etukäteen, esimerkiksi edeltävänä viikonloppuna. Kun suunnittelet viikkosi etukäteen, tiedät valmiiksi, minä päivänä pitää mennä suoraan koulusta treeneihin ja milloin ehdit käymään kodin kautta. Viikkosuunnitelmaan voi pilkkoa isommat kokonaisuudet pienemmiksi tehtäviksi, jotta koulutöiden tekeminen ei tuntuisi puuduttavalta. Joillekin voi sopia värikoodaaminen, eli jokaisen kurssin tehtävät merkitään kalenteriin omalla värillään.

Vinkki #2 – Muista syödä ja juoda

Usein joudumme juoksemaan suoraan koulusta treeneihin ja elämään eväillä. Jotta iltapäivän treeneistä saa kaiken irti, on tärkeää muistaa syödä ja juoda vettä koulupäivän aikana. Tämä mahdollistaa sen, että olet energinen ja jaksat keskittyä myöhemmin päivällä. Meidän lempieväitämme ovat puristettavat puuro-/smoothiepussit ja banaanit, koska niitä on helppo kantaa mukana koulussa. Sennutasolla treenit alkavat usein vasta myöhempään iltapäivällä tai illalla, joten silloin tykkäämme syödä lämpimän ruuan ennen treeneihin menoa.

Vinkki #3 – Pidä huolta henkisestä ja fyysisestä palautumisesta

Yhtenä päivänä viikossa kannattaa jättää enemmän aikaa palautumiseen. Meillä on keskiviikkoisin ja lauantaisin vapaapäivä treeneistä, jolloin keskitymme nimenomaan palautumiseen. Etenkin lauantaina pääsee rentoutumaan kunnolla, kun kouluun ei tarvitse mennä ja saa nukkua pidempään. Henkinen palautuminen pääsee helposti unohtumaan fyysisen palautumisen rinnalla, vaikka se on yhtä tärkeää. Henkistä palautumista voi edesauttaa esimerkiksi näkemällä kavereita, katsomalla jotain hyvää sarjaa tai lukemalla. Suosittelemme lämpimästi kuuntelemaan Rakkaudesta lajiin -podcastia, jos ette ole vielä testanneet!

Jaa