arrow facebook instagram snapchat search twitter
Skip to content

Lumineers uusien silmin

"Kun näin joukkueen ohjelmat ensimmäistä kertaa kisoissa, syntyi unelma Lumien riveissä luistelemisesta vielä jonakin päivänä." Joukkueemme uusimmat jäsenet kertovat miltä Lumeihin siirtyminen tuntui.

Aada Kivilompolo

Miltä ensimmäiset viikot uudessa joukkueessa ovat tuntuneet?

”Ensimmäiset viikot Lumeissa ovat sujuneet hyvin. Treeniarki on lähtenyt mukavasti rullaamaan ja meidät uudet on otettu ihanasti vastaan. Joukkue on tuntunut omalta jo ensimmäisistä treeneistä lähtien, ja uuden luistelutyylin opetteleminen on ollut sopiva haaste itselleni. Olen hieman yllättynyt kaiken jaetun tiedon ja taidon määrästä, sillä lähes jokaisella jäällä olen oppinut jotakin uutta. Fiilikset ovat kaikin puolin todella hyvät ja odotan innolla, mitä kausi tuo tullessaan.”

Miksi halusit hakea juuri Lumeihin luistelemaan?

”Lumineers on ollut unelmajoukkueeni  aivan joukkueen ensimmäisestä kaudesta lähtien. En ollut vielä haaveillut SM-senioreissa luistelusta, kunnes näin joukkueen ohjelmat ensimmäistä kertaa kisoissa. Silloin unelma Lumien riveissä luistelemisesta syntyi. Lumineersin tyyli tuo mielestäni uudenlaisen ja raikkaan lisäyksen muodostelmaluisteluun. Innovatiiviset ohjelmat ja ulospäin välittynyt ihailtavan yhtenäinen joukkuehenki ovat vetäneet puoleensa. Myös joukkueen jatkuva kehitys on ollut yksi syy siihen, miksi päätin hakea juuri Lumeihin.”

Oletko huomannut jotain eroa harjoittelussa verrattuna SM-junioreihin?

”Treeneissä ollaan usein visioitu ja keskusteltu enemmän yhdessä luistelijoiden ja valmentajien kanssa ja pohdittu esimerkiksi uusia variaatioita nostoihin ja kuolemanspiraaliin. Lumeissa treenaaminen ei vaikuta olevan “valmentajakeskeistä”, vaan entistä syvempää urheilijoiden ja valmentajien yhteistyötä. Luistelijan näkökulmasta olen kokenut hyödylliseksi, että valmennustiimi jakaa joukkueen kesken enemmän treeniviikkojen sisältöä ja urheilijana on paremmin perillä tulevan viikon kuormituksesta. Se on myös auttanut palautumisessa. Treenimäärän lisäksi myös vauhti on kasvanut SM-junioreihin verrattuna.”

Venla Ahvenainen 

Onko jokin asia Lumeissa luistelussa yllättänyt?

”Lumeissa treenaaminen on tuntunut luontevalta jo ensimmäisestä viikosta lähtien, mutta en osannut arvata, kuinka iloinen ja ahkera ilmapiiri täällä on. Treeneissä pääsee aina haastamaan itseään uusissa asioissa, mutta samalla pysyy sopiva pilke silmäkulmassa. Jokaisissa treeneissä on hauskaa ja aina oppii jotain uutta.”

Onko jokin asia tuntunut erityisen haastavalta?

”Haastavinta ovat olleet nostot. Vaikka niitä on jonkin verran tullut jo SM-junioreissa treenattua, on minulla vielä kehitettävää niiden suhteen. Lyhyessä ajassa olen tosin kokenut kehittyneeni uusien nostojen hahmottamisessa ja olen saanut lisää rohkeutta kokeilla uusia rooleja.”

Mitä odotat tulevalta kaudelta?

”Odotan tulevalta kaudelta joukkueen kanssa työskentelyä, ajan viettämistä yhdessä ja nousujohteista kautta. Omana tavoitteena tulevalle kaudelle on kehittyä yksilötaidoissa, kuten twisseleissä.”

Silja Kuusirati

Ovatko ensimmäiset viikot Lumeissa vastanneet odotuksiasi?

”En oikeastaan tiedä mitä odotin ensimmäisiltä viikoiltani Lumeissa, mutta sanoisin että odotukseni ovat täyttyneet ja olen yllättynyt positiivisesti. Joukkue on ottanut meidät uudet tosi hyvin vastaan ja treeniarki on lähtenyt rullaamaan sujuvasti. Uuteen sarjaan siirtyminen on myös antanut minulle lisää intoa ja halua kehittyä yhä paremmaksi luistelijaksi.”

Mitä eroja olet huomannut SM-juonioritasolla luisteluun verrattuna?

”Erot ovat olleet paljon pienempiä kuin odotin, mikä varmasti johtuu suurilta osin minulle jo ennestään tutusta valmennustiimistä. Eroja olen kuitenkin huomannut harjoittelun suunnitelmallisuudessa ja kasvaneessa treenimäärässä. Molemmat ovat olleet hyviä muutoksia, ja odotankin mitä muuta uutta kausi tuo tullessaan.”

Onko SM-senioreissa luistelu ollut aina tavoitteenasi/unelmanasi?

”SM-senioreissa luistelu on aina pienestä pitäen ollut mielessäni, mutta junnuvuosien myötä kaukaisesta unelmasta tuli konkreettisempi tavoite. Lumien perustaminen on myös tehnyt luontevan polun jatkaa Synchroista omaan sennujoukkueeseen, mikä on tosi hieno asia.”

Sandra Stewen

Miten kausi uudessa joukkueessa on lähtenyt käyntiin?

”Kausi on omasta mielestäni alkanut todella hyvin. Ekat päivät jännittivät aika paljon, mutta jo ensimmäisen viikon jälkeen tuli rennompi fiilis. Esimerkiksi uuden luistelutyylin omaksuminen ja nostot ovat tuntuneet alkuun vaikeilta, mutta on kivaa kehittää omia taitoja ja oppia uutta.”

Mikä sai sinut hakemaan Lumeihin?

”SM-sennuissa luistelu on ollut unelma, joka tuntui aiemmin kaukaiselta. Viime vuosina se alkoi tuntua mahdolliselta ja päätin hakea Lumeihin. Koronakausi oli suuri pettymys, enkä ollut vielä valmis lopettamaan SM-uraani. Päätin hakea Lumeihin ja todistin että unelmista voi tulla totta!”

Onko jokin asia Lumeissa yllättänyt positiivisesti?

”Positiivisesti minut on yllättänyt Lumien meininki. Joukkuehenki ja yhdessä tekeminen ovat minulle tärkeimmät asiat joukkueessa ja yllätyin siitä, kuinka nopeasti kaikki ottivat minut mukaansa. Ilmapiiri on ollut todella avoin, ja vaikka suomi ei ole äidinkieleni, en ole kokenut pelkoa virheiden tekemisestä.”

Sofia Papathemelis

Onko treenien sisällössä ollut jotain uutta verrattuna aiempaan?

”Treenit ovat olleet sisällöltään melko samanlaisia kuin SM-junnuissa, mutta suurin ero on ollut yhteisessä keskustelussa. Treeneissä keskustellaan ja pohditaan enemmän yhdessä ja ideoidaan uutta.”

Onko jokin asia uudessa joukkueessa yllättänyt?

”Olen yllättynyt, kuinka hyvin treenit uuden joukkueen kanssa ovat lähteneet käyntiin, ja kuinka luontevalta joukkue on tuntunut jo näin lyhyessä ajassa.”

Mikä on ollut kivointa Lumeissa?

”Lumeissa kivointa on ollut hyvä meininki treeneissä. Joukkue otti heti mukaan ja oli tervetullut olo. Myös itsensä haastaminen uusissa harjoitteissa ja uuden oppiminen jäällä on ollut kivaa.”

Eveliina Nymander

Oletko huomannut jotain eroa esim. harjoittelun kuormittavuudessa verrattuna SM-junioreihin?

”Ensimmäiset viikot SM-sennuissa olivat minusta fyysisesti aika raskaita. Nyt kun on vierähtänyt jo useampi viikko, huomaan että kroppa on kuitenkin tottunut nopeasti uuteen treenimäärään ja sen kuormittavuuteen. Sennuissa luistelut toki vaatii vapaa-ajalta hieman enemmän kehosta huolta pitämistä, mutta se ei ole ollut ongelma minulle. Treenit on suunniteltu niin, että ehdimme palautua hyvin.”

Mikä Lumeissa kiinnosti sinua?

”Sain jo noviiseissa Lumeista todella hyvän kuvan, ja viimeisellä junnukaudellani pääsin Lumiringin kautta tutustumaan paremmin joukkueeseen. Jo silloin tunsin oloni tervetulleeksi Lumeihin. Lumien tyyli, raikkaus ja hyvä ilmapiiri veti minua puoleensa. Myös koko valmennustiimin tunteminen jo ennestään oli iso plussa.”

Mitä odotat ensimmäiseltä kaudeltasi Lumeissa?

”Uuden oppiminen uudessa sarjassa on asia, mitä odotan eniten tältä kaudelta. Olen innoissani kisoista ja etenkin Finlandia Trophysta ja odotan toiveikkaasti yleisölle esiintymistä pitkän tauon jälkeen. Odotan myös kaikkia yhteisiä hetkiä treeniarjessa ja jengi-illoissa.”

Jaa