arrow facebook instagram snapchat search twitter
Skip to content

Lumien tarina – ensimmäinen luku

Lumineersin ensimmäinen kisakausi on takana, mutta joukkueen tarina on vasta alussa. Ensimmäistä kauttaan kisaava joukkue debytoi Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa 2017. Vain kymmenen kuukautta perustamisen jälkeen Lumineers saavutti mitalisijan kansainvälisessä Mozart Cup -kilpailussa, johon osallistui yhteensä 13 seniorijoukkuetta ympäri maailmaa.

Suomessa muodostelmaluistelun seniorisarja edustaa maailman kovinta kärkeä. Haastajaksi ryhtyminen kansainvälisesti ainutlaatuisessa kilpailuasetelmassa vaatii uudelta joukkueelta rohkeutta ja vankkumatonta halua luoda yhdessä jotain täysin omaa ja uutta, rakentaa yhteistä tietä huipulle askel kerrallaan – päättäväisesti, periksiantamattomasti ja rakkaudesta muodostelmaluisteluun.

– Luistelemme Lumineerseissa, koska haluamme olla mukana luomassa jotain täysin uutta, omaa ja erilaista. On etuoikeus lähteä luomaan SM-seniorijoukkuetta tyhjästä ja olla osa tätä kasvutarinaa alusta alkaen, Lumineersin kapteenikolmikko kertoo.

Lumineers vapaaohjelma 2017

Yhteisen unelman mahdollistamiseksi joukkueen ympärille on kerätty tiimi eri alojen huippuosaajia niin jää- kuin oheisharjoitteluunkin. Joukkue harjoittelee viitenä päivänä viikossa keskimäärin 4–5 tuntia päivässä. Kattavaan harjoituskokonaisuuteen sisältyy jääharjoitteiden ohella muun muassa balettia, voimaharjoittelua, fysiikkatreeniä, ohjelmaoheisia, akrobatiaa ja ajattelutaitojen harjoittelua.

Lumineersin ensimmäinen kausi on ollut huima kehitysmatka, jonka aikana on rakennettu joukkueen kulttuuria ja toimintatapoja sekä luotu yhteiset tavoitteet. Alkukaudesta keskityttiin erityisesti yhteisen tyylin löytämiseen ja perusluistelun linjauksiin.

Lumineers kuolemanspiraali obersdorf

– Perusteiden myllääminen alkukaudesta antoi uusia näkökulmia niin askeltekniikkaan kuin perusluisteluun yleisesti. Parasta Lumien harjoittelussa onkin se, että joka päivä oppii uutta.

Treeneistä palaa kotiin aina ajatuksiltaan rikkaampana ja aiempaa taitavampana.

Kauden pääteemoihin ovat kuuluneet myös voimaharjoittelu ja urheilijan hyvinvointi. Lajin vaatimustaso nousee kiihtyvää tahtia: seniorisarjassa erityisesti nostojen määrä ja vaikeustaso ovat kasvaneet lähivuosina merkittävästi. Nostojen turvallinen harjoittelu edellyttää sekä voimantuoton edellytysten että lajinomaisen nostotekniikan kehittämistä. Näihin teemoihin on pureuduttu yhdessä eri lajien valmennusosaajien sekä voimavalmennuksen ja hyvinvoinnin ammattilaisten kanssa.

Luistelu- ja muodostelmataitojen sekä fyysisten ominaisuuksien kehittämisen ohella ensimmäinen kausi on ollut etenkin joukkueeksi kasvamista. Yhdessä kokeilemalla on opittu paljon, kun on rakennettu yhteistä toimintakulttuuria.

Lumineers MozartCup 2018

– Jo ensimmäisen kauden aikana joukkueesta on tullut kuin perhe. Parasta meidän harjoittelussa on se, että on aina lupa kokeilla ja ehdottaa. Mielipiteitä kysytään ja kuunnellaan.

Jaa