arrow facebook instagram snapchat search twitter
Skip to content

Esittelyssä Lumineers valmennustiimi: trio tutuksi

Uudessa juttusarjassa esittelemme joukkueemme valmennustiimin. Ensimmäisenä vuorossa jäävalmentajat Jenni, Liisa ja Henkka.

Jenni Rahko

Valmentajana olen rento, mutta vaativa. Tykkään heittäytyä urheilijoiden kanssa prosessiin ja erilaisiin kommelluksiin ja koen, että väsyneitäkin treenipäiviä voi piristää hyvällä huumorilla. Varsinkin luistelijoiden kasvaessa tähtään siihen, että teemme töitä yhdessä, valmennus on vahvasti vuorovaikutteista, ja urheilijat oppivat ottamaan vastuuta omasta urastaan. Minua kiinnostaa urheilijoiden kokonaisvaltainen hyvinvointi ja pyrin olemaan sellainen valmentaja, jolle he pystyvät kertomaan hankalistakin asioista.

Nautin pienten yksityiskohtien viilaamisesta ja erityisesti yhtenäisen luistelutyylin- ja tekniikan kehittämisestä koko ajan pidemmälle. Ohjelmissa lempilapseni ovat niiden koreografinen puoli ja ohjelmien liikekieli. Minulle on tärkeää, että kaikki liikkeet tehdään musiikkiin, koko vartalolla ja sydämellä. Myös tulkinta- ja ilmaisupuolen kehittäminen kuuluu vahvuuksiini.

Valmennustyössä motivoi se, ettei koskaan ole valmis. On kiehtovaa pohtia, kuinka pitkälle omaa valmennusta voi kehittää ja joka vuosi rakentaa jo opitun päälle lisää. Lumineersissa on hienoa päästä viemään eteenpäin melko uutta joukkuetta, jonka kehityskaari on ollut nousujohteinen.

Upeiden urheilijoiden kanssa töiden tekeminen päivittäin on myös yksi valmennusuran parhaita puolia. Treenipäivät saattavat olla pitkiä, mutta niihin sisältyy paljon naurua ja uuden oivaltamista yhdessä. Välillä sitä ihan pysähtyy ihmettelemään, että saako tätä todella tehdä työkseen. Työ on todella kokonaisvaltaista ja aikaavievää, mutta ehdottomasti sen arvoista. Nuoret urheilijat pitävät myös vähän varttuneemmankin valmentajan perillä kaikista nuorison uusimmista käänteistä.

Lisäksi valmennustyön suola on uusien ohjelmien luominen joka vuosi. Nautin erilaisten ohjelmakonseptien- ja kokonaisuuksien kehittelystä. Haluan tuoda lajimme vaikutteita esimerkiksi muista taitoluistelun alalajeista, tanssista ja voimistelusta. Tavoitteena on, että ohjelmamme tunnetaan persoonallisesta tyylistä ja että voimme tuoda aina jotain hieman uutta ja erilaista kisajäille.

Kuvaile kauden 21-22 joukkuetta:

Kauden 21-22 Lumi-joukkue on hauska ja heittäytyvä porukka, jossa huumori kukkii. Urheilijat ovat kypsiä, määrätietoisia ja jo pitkän luistelu-uran tehneitä. He ovat hienosti mukana valmennusprosessissa ja osallistuvat aktiivisesti joukkueen toiminnan kehittämiseen. Uusia temppuja kehitellään ahkerasti ja urheilijat haluavat myös itse viedä ohjelmiaan koko ajan eteenpäin. Joukkueesta löytyy paljon erilaisia vahvuuksia, jotka upeasti täydentävät toisiaan.

Mitä odotat tältä kaudelta:

Odotan kovasti sitä, että pääsen vielä paremmin tutustumaan kaikkiin Lumi-luistelijoihin. Kovasti odotan tälle kaudelle myös enemmän kisoja ja yhteisiä tapahtumia joukkueen kanssa. On aina upeaa päästä näkemään luistelijoiden nautinto kisajäällä ja yhteisen kovan työn tulos. On jännittävää lähteä kisoihin nyt ekaa kertaa sm-seniorivalmentajana. Innolla odotan myös ihan päivittäisiä treenejä ja sitä, kuinka pitkälle saamme kehitettyä tämän kauden ohjelmia.

Joukkueen kertomaa:

Jenni on luova, mutta tarkka. Koreografian taituri. Jenni omaa hyvän huumorintajun.

Liisa Lakela

Valmentajana olen määrätietoinen tiimipelaaja. Harjoituksissa haluan luoda positiivisen oppimisympäristön, jossa jokainen urheilija on aktiivinen toimija kohti yhteisiä tavoitteita. Minulle on tärkeää kohdata jokainen urheilija yksilönä ja auttaa urheilijaa löytämään omat voimavaransa.

Pidän valmennuksen langat käsissä ja pyrin luomaan jokaiselle tiimin jäsenelle tilan tuoda oma osaamisensa kentälle. Huolehdin kokonaisuudesta, harjoittelun rytmityksestä ja käytännön asioista. Jääharjoittelussa yhteisen tyylin kehittäminen, luistelun flow ja unisonon hiominen ovat vahvuuksiani. Myös visuaalinen puoli on lähellä sydäntä.

Valmennustyön parhaita puolia ovat upeat urheilijat, joita saan valmentaa, ja joilta saan oppia itsekin joka päivä. Palava intohimo valmennukseen ja tähän lajiin on suurin moottori, miksi olen tätä työtä tehnyt kohta kaksikymmentä vuotta. Motivoidun myös siitä, että saan olla etujoukoissa mukana viemässä muodostelmaluistelua kohti ammattimaisempaa urheilua.

Kuvaile kauden 21-22 joukkuetta:

Tämän kauden Lumit ovat energinen ja yhteen hiileen puhaltava porukka. Rohkeasti töitä yhteisten tavoitteiden eteen tekevät Lumit käärivät hihansa ja ovat myös innolla kehittämässä joukkueen toimintakulttuuria. Kaikista hienointa on kuitenkin se, ettei tämä porukka tee töitä hampaat irvessä, vaan lumihiutaleet jaksavat pitää hauskaa myös tiukkoina treenijaksoina.

Mitä odotat tältä kaudelta:

Odotan innolla millainen matka tästä kaudesta tulee: millaiseksi porukaksi tiimi hioutuu ja kuinka ohjelmat heräävät henkiin kauden aikana. On etuoikeus päästä tekemään töitä lähes joka päivä upean Lumi-porukan kanssa. Ja tietysti odotan kisaamista. Toivottavasti mahdollisimman normaalisti päästäisiin kisaamaan ja esittämään ohjelmat ihan elävän yleisön edessä.

Joukkueen kertomaa:

Liisa on määrätietoinen sekä samaan aikaan hyväsydäminen ja huolehtivainen valmentaja, joka ottaa kaikki huomioon.

Henriikka Latva

Valmentajana pyrin olemaan innostava, sekä innostuva. Olen tarkka ja välillä hieman inhorealistikin, mutta asetan urheilijat ja joukkueen aina etusijalle. Hyville vitseille löytyy myös aina tilaa. On ihanaa tehdä töitä yhdessä urheilijoiden ja valmennustiimin kanssa, tiimipelaaminen on itselle ominaista.

Nautin asioiden analysoimisesta ja pohtimisesta, oli kyse sitten luistelutekniikasta tai elementtien radoista. Sääntöosaaminen ja teoria on hallussa, mutta tasapainoksi lempipuuhaani on myös erilaisten harjoitteiden tekeminen ja ohjelman elementtien rakentaminen vahvasti musiikki edellä. Luovaa puolta täydentää myös pukujen suunnittelu.

Valmennustyön monipuolisuus ja kokonaisvaltaisuus motivoi paljon. Erilaisten urheilijoiden kanssa työskentely ja niin joukkueelta kuin kollegoilta uuden oppiminen on itselle valmennuksen suola. On ihana nähdä kuinka erilaiset persoonat muovautuvat yhdeksi yhteen hiileen puhaltavaksi joukkueeksi, ja saavat yhdessä kokea pieniä ja suuria hetkiä, tunteita, onnistumisia ja kasvun hetkiä. Se, että saa olla mukana tässä kaikessa. On inspiroivaa ajatella mitä kaikkea Lumien kanssa saakaan jälleen kokea.

Kuvaile kauden 2021-2022 joukkuetta:

Lumineers on innokas ja hauska joukkue, jonka kanssa työskentelyssä ei ole tylsiä hetkiä. Arvostan urheilijoiden määrätietoisuutta ja halua viedä osaamistaan eteenpäin ja tuoda myös omat äänensä kuuluviin. Osallistuva ja arvostava ilmapiiri mutta myös lumihiutaleille ominainen hassuttelu piristää jokaista päivää.

Mitä odotat tältä kaudelta:

On aina kiintoisaa nähdä millaiseksi matkaksi jokainen uusi kausi muotoutuu. Odotan paljon yhteisiä hetkiä joukkueen kanssa, niin perus treeniarjesta kuin myös leireiltä ja kisoista. Odotan kaikkea, mitä vielä yhdessä ehdimme oppia ja luoda, ja millaisiksi kauden ohjelmat muotoutuvat.

Joukkueen kertomaa:

Henkka on asiantunteva valmentaja, jolta saa aina uudenlaisia näkökulmia oman luistelun kehittämiseen. Henkka heittää hyvää läppää ja piirtää täydellisiä ympyröitä.

Jaa