arrow facebook instagram snapchat search twitter
Skip to content

Esittelyssä Lumineers valmennustiimi: duo tutuksi

Valmennustiimin esittely jatkuu. Seuraavana esittelyvuorossa ovat baletinopettajamme Riina-Kaisa, sekä fysiikkavalmentajamme Antti.

Riina-Kaisa Huovila

Ennen opettajaksi siirtymistä tanssin Suomen Kansallisbaletissa melkein 25 vuotta. Lisäksi olen kouluttautunut Somatic Pilates- ohjaajaksi. Lumien lisäksi opetan balettia ja pilatesta EsJt:n Valley Bay- joukkueille sekä vedän aikuisbalettia.

Alakouluiässä harrastin baletin lisäksi joukkuevoimistelua eli olen aina tykännyt ryhmässä liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Minulla on periaate, että se mitä tehdään, tehdään kunnolla. On myös aina hyvä kysyä miksi tehdään, ja mikä on tavoite.

Opettajana olen tarkka, mutta huumorintajuinen. Välillä, kun oikein innostun, saattaa sanatkin mennä sekaisin. Musiikki on minulle aina tärkeässä osassa niin tanssitunnilla kuin myös jäällä. Pyrin siihen, että jokainen Lumihiutale tietää olevansa ainutlaatuinen, saa palautetta ja kokee itsensä tärkeäksi osaksi joukkuetta.

Parasta Lumien kanssa on vuorovaikutus. Yhdessä haetaan paras hyöty siitä, miten baletti tukee luistelijoita jäällä. Joka kaudelta odotan aina suurella innolla uusia ohjelmia. Ne antavat ideoita minulle myös omille tunneilleni.

Lumit ovat ahkeria ja motivoituneita oppilaita. On mahtavaa seurata, miten ohjelman raakileesta tulee yhtenäinen hieno kokonaisuus ja miten luistelijat kehittyvät kauden aikana. Koronan sävyttämän kauden jälkeen odotan kovasti sitä, että joukkue pääsisi vihdoinkin kisaamaan kunnolla ja näyttämään osaamistaan.

Joukkueen kertomaa:

Riinis on sydämellinen ja innostava valmentaja, joka elää täysillä mukana meidän matkassa. Riinis kannustaa ja osaa piristää meitä myös rankan treeniviikon keskellä.

Antti Leirimaa

Oma kilpaurheilutaustani löytyy maantie- ja ratapyöräilystä kansainvälisellä amatööritasolla. Valmennussuuntautumiseni alkoi jo oman kilpaurheilu-uran aikana kymmenisen vuotta sitten ja on jatkunut aina tähän päivään saakka. Tuona aikana olen saanut tehdä yhteistyötä monien lajien huippu-urheilijoiden ja valmentajien kanssa. 

Fysiikkavalmennuksen muodostelmaluistelun parissa aloitin vuonna 2015 ETK:ssa kahden SM-tason joukkueen kanssa. Nyt vuonna 2021 valmennan Lumien lisäksi ETK:n SM-putken joukkueita minoreista junioreihin sekä EsJt:n SM-joukkueita.

Muodostelmaluistelun valmennuksessa on erityisen mielekästä ja haasteellista yhdistää taitoharjoittelun tuoma korkea harjoittelun volyymi ja samalla huolehtia riittävästä palautumisen tilasta fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Valmennus on kuin nuoralla tanssimista 20 tuntia viikossa. 

Se millainen valmentaja olen, olisi tietysti parasta kuulla valmennettavien suusta, mutta toivon, että valmennuksesta välittyy urheilijoille helposti lähestyttävyys ja aitous. Nämä kaksi asiaa koen erittäin tärkeiksi toimivan valmennussuhteen luomisessa. Kokonaisvaltaisen valmennuspaketin tarjoamiseksi hyödynnän päivittäisessä valmennustyössäni myös pian päätökseen tulevien fysioterapiaopintojen sekä urheiluhierojatutkinnon tuomaa ymmärrystä tuki- ja liikuntaelinten vaivoista ja niiden ehkäisystä.

Lumien tavoitteellisuus niin kilpailuissa kuin harjoituksissakin puskee myös valmentajaa etsimään ja suunnittelemaan parasta mahdollista treeniä urheilijoilleen. Treeneissä on myös yksinkertaisesti kiva olla mukana. 

Alkavalta kaudelta odotan eniten kilpailuiden paluuta ohjelmaan täysipainoisemmin ja sen tuomaa jännitystä ja lisäboostia treeniarkeen. Vaikka se on valkuillekin kivaa, niin erityisesti urheilijat sen ansaitsevat. 

Joukkueen kertomaa:

Coach ”like so, like that” Campland luo hauskoilla heitoillaan rennon treeniilmapiirin ja samalla kannustaa meitä puskemaan omia rajojamme. Tarvittaessa Antti pistää meidät kirjaimellisesti kasaan kinesioteipillä.

Jaa